Een dubbellandgoed in de Hof van Twente

Nijenhuis en Westerflier

In het zuidwesten van Twente liggen aan weerszijde van het 'stedeke' Diepenheim twee landgoederen met bijbehorende buitenplaatsen. Nijenhuis is een parkachtig landgoed met kleinschalig coulissenlandschap, Westerflier is grootschaliger en meer agrarisch van karakter. De landgoederen worden als één geheel beheerd. Op deze website vindt u alles wat u wil weten over dit dubbellandgoed. Lees meer...

Nieuws

Let ook na de storm goed op in het bos

Let Op!!! De meeste mensen snappen dat het onverstandig is om tijdens een storm het bos in te gaan. Ook de periode er na is het echter verstandig om extra op te letten in het bos.

> Lees meer...

Natuurbegraven op het Westerflier

Sinds een aantal jaar biedt Natuurwens u de mogelijkheid uw urn te begraven in een prachtig oud bos op Het Westerflier.

> Lees meer...

Klimaatbestendige winterlinde geplant

In het kader van de Nationale Boomfeestdag 2020 is op landgoed Nijenhuis en Westerflier in Diepenheim een winterlinde geplant. Deze boom staat symbool voor 4 à 5000 bomen die in de komende periode geplant zullen worden op het landgoed.

> Lees meer...

Activiteiten

Er zijn geen geplande evenementen.

Mededelingen

Organisatoren, opgelet!

Wilt u een activiteit organiseren op het landgoed? Dat kan, maar er gelden wel enkele voorwaarden. Lees tips en regels voor organisatoren van evenementen zoals wandel-, fiets- of mountainbiketochten, oldtimer rally's, speurtochten of klootschietwedstrijden.

> Lees meer...

Paden voor fietsen afgesloten

Een paar paden op Nijenhuis en Westerflier zijn afgesloten voor fietsers om aanrijdingen en schade te voorkomen.

> Lees meer...

Natuurbegraven op Het Westerflier

Natuurwens

Sinds een aantal jaar biedt Natuurwens u de mogelijkheid uw urn te begraven in een prachtig oud bos op Het Westerflier, vlakbij de historische uitspanning De Viersprong. U bent gegarandeerd van eeuwige grafrust en eeuwigdurend beheer en onderhoud van het bos door onze bosbeheerders. Wilt u de sfeer proeven van het prachtige natuurgebied? Vraag dan een informatieve wandeling aan en de gastheer en gastvrouw van Natuurwens laten u graag de mooiste plekken zien.

> Bezoek de website van Natuurwens voor meer informatie...

> Vraag een informatieve wandeling aan...