Een dubbellandgoed in de Hof van Twente

Nijenhuis en Westerflier

In het zuidwesten van Twente liggen aan weerszijde van het 'stedeke' Diepenheim twee landgoederen met bijbehorende buitenplaatsen. Nijenhuis is een parkachtig landgoed met kleinschalig coulissenlandschap, Westerflier is grootschaliger en meer agrarisch van karakter. De landgoederen worden als één geheel beheerd. Op deze website vindt u alles wat u wil weten over dit dubbellandgoed. Lees meer...

Nieuws

Klimaatbestendige winterlinde geplant

In het kader van de Nationale Boomfeestdag 2020 is op landgoed Nijenhuis en Westerflier in Diepenheim een winterlinde geplant. Deze boom staat symbool voor 4 à 5000 bomen die in de komende periode geplant zullen worden op het landgoed.

> Lees meer...

Urnengedenkpark

Op het Westerflier is sinds 2016 een urnengedenkpark, waar eeuwige rust gegarandeerd is.

> Lees meer...

Kap en herplanting

Door de twee droge zomers van 2018 en 2019 is er nogal wat schade ontstaan in de bossen.

> Lees meer...

Activiteiten

Waterwandeling Nijenhuis

maandag 24 mei 2021 - woensdag 24 mei 2023

Bij de Dag van het Kasteel op 24 mei 2021 was het thema water. In dat kader is een mooie begeleide wandeling gemaakt over het landgoed Nijenhuis met begin en eindpunt bij de oeroude Diepenheimse watermolen.

> Lees meer...

Mededelingen

Organisatoren, opgelet!

Wilt u een activiteit organiseren op het landgoed? Dat kan, maar er gelden wel enkele voorwaarden. Lees tips en regels voor organisatoren van evenementen zoals wandel-, fiets- of mountainbiketochten, oldtimer rally's, speurtochten of klootschietwedstrijden.

> Lees meer...

Paden voor fietsen afgesloten

Een paar paden op Nijenhuis en Westerflier zijn afgesloten voor fietsers om aanrijdingen en schade te voorkomen.

> Lees meer...

Urnengedenkpark Diepenheim

Urnengedenkparken Nederland

Op het Westerflier, vlakbij de historische uitspanning De Viersprong, is in een oud bos een Urnengedenkpark ontstaan. Een heel bijzondere plek in de natuur, waar eeuwige grafrust gegarandeerd wordt. U kunt deelnemen aan informatieve wandelingen over het terrein.

> Meer informatie op de website van Urnengedenkparken Nederland bv

> De informatieve wandelingen worden op deze site aangekondigd